Att göra i Uppsala - För både barn och vuxna | GO Adventure

Att göra i Uppsala

Nära Stockholm

Scroll

Aktiviteter - event - café

Att göra i Uppsala

Hitta på saker
Ibland vill man bara hitta på något roligt att göra i Uppsala eller Stockholm. Fördelen med Uppsala är att stan ligger väldigt nära allt roligt så man behöver oftast inget fordon utan man kan enkelt ta sig till tex Uppsala slott eller Pelle Svanslös lekplats.

Gångavstånd
Allt är på gångavstånd. Vill man istället ta bilen finns det gott om parkeringar i Uppsala. På slottet i Uppsala finns parkeringen direkt på borggården.

  • Nära Stockholm
  • Gångavstånd till det mesta
  • Parkera direkt vid besöksmålet
  • Utomhus
  • Coronasäkrat

Endast 30min med tåget

Nära Stockholm

Närhet till stan
Uppsala ligger endast 30min med tåg från Stockholm och 15min från Arlanda. Uppsala är den perfekta mötesstaden. Det är enkelt att ta sig hit och det finns mycket att göra i Uppsala.

Fjärde största staden
Uppsala är Sveriges fjärde största stad med nära en kvart miljon invånare. Vi är Sveriges centrum för Svenska kyrkan, vi har två universitet och vi har Uppsala slott, vackert beläget på Kasåsen bara tio min promenad från Stora torget.

Uppsala slott

Kul aktiviteter med familjen

Högsäsong
Att hitta på något i Uppsala är lätt. Speciellt mellan maj-september då många säsongsverksamheter har sin peak.

Aktiviteter i Uppsala
Pelle Svanslös som är världens snällaste katt har guidade turer för barn och vuxna i de gamla kvarteren runt Domkyrkan och Övre slotts. Ta tex en härlig Katte latte i Pellecaféet i sommar.

TakvandringUppsala slott är verkligen en annorlunda upplevelse som passar de flesta från ca 10-90år.

Om du kan gå i trappor, gillar utsikt och har en lust att utforska så är det rätt för dig. Guiden tar dig med på en resa genom tid och rum när ni går genom trapphus, tornrum och takbryggor.

Uppsala - Stockholm

Tillsammans är vi starka

Familjen eller gruppen
Något som passar för familjen eller kollegorna kan också vara Äventyrsbanan i Uppsala. En naturupplevelse där du får möjligheten att umgås på ett nytt och härligt sätt med övriga familjemedlemmar.

Tillsammans
Något att göra tillsammans i naturen. Från ca 7 år och uppåt. Här behövs bil då det är enklast för att ta sig till Fjällnora som är Uppsalas största friluftsgård och badplats. Ibland finns en sommarbuss som kör hela vägen. Kolla med Uppsala kommun.

Små grupper – utomhus

Vi jobbar med coronaanpassade aktiviteter. Hos oss är det lätt att hålla avstånd och vi har alltid handsprit på plats och ser till att alla följer våra rekommendationer.

På vissa aktiviteter har vi smarta taggar som mäter och varnar deltagare om de kommer för nära varandra. För övrigt är vi just utomhus vilket är den viktigaste faktorn.

Idéer och aktiviteter

Inspiration och ideér
Har du brist på idéer inför att du vill göra aktiviteter i Uppsala eller Stockholm som ligger endast 30min bort så skicka gärna en bokningsförfrågan eller klicka på alla aktiviteter för lite tips.

Fördelen med att göra aktiviteter i Uppsala är att allt är så nära här. Och så är stan så mysig med ån som sakta rinner genom stan och alla härliga prisbelönta caféer som man kan besöka. 

Möhippa och svensexa
Här kan man enkelt få ihop sin kickoff med familjen eller företaget. Staden är helt perfekt för att göra sin romantiska dejt i eller din möhippa och svensexa.

Enkelt att ta sig runt och det mesta inom gångavstånd. Flera spännande platser för bröllopscermoni eller vad sägs om att gifta sig på taket till Uppsala slott?

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
perfekt upplevelse