Privat tur för två

Takvandring

Privat tur för två

Takvandring på Uppsala slott

Ensamma på taket

Välkommen till Uppsala slott med dess fantastiska utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit Uppsalas landmärke nummer ett. Och nu får du möjlighet att följa med på en takvandring!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under dina fötter. En spännande och romantisk upplevelse.

Ni får en egen stund tillsammans, kanske det perfekta tillfället att fria? Berätta om din perfekta plan så hjälper vi dig att förverkliga!

  • 2495kr
  • 2 pers
  • Privat tur
  • Ta steget

Själva på taket

Hur går det till?
Våra guider möter er på utsatt tid vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet. Här tar du på dig den personliga utrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på vandringen ovanpå slottstaket.

Ut på taket
Genom en lucka i kupolen kommer vi ut i den friska luften och startar med att samlas på plattformen utanför för att bara andas lite. Nu kan det kittla i magen, så våra skickliga guider hjälper alla att känna sig trygga. Vi promenerar ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan.

Ibland sätter vi oss ned på någon mysig plats på taket och lyssnar på guiden, tar bilder och njuter av den fantastiska utsikten över Uppsala stad.

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
perfekt upplevelse