Takvandring privat tur Uppsala på Uppsala slott | GO Adventure

Privat takvandring för två

Takvandring

Scroll

Privat tur för två

Takvandring på Uppsala slott

Ensamma på taket

Välkommen till Uppsala slott med dess fantastiska utsikt och spännande historia! Slottet började ursprungligen byggas 1549 och har sedan dess varit Uppsalas landmärke nummer ett. Och nu får du möjlighet att följa med på en takvandring!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under dina fötter. En spännande och romantisk upplevelse.

Ni får en egen stund tillsammans, kanske det perfekta tillfället att fria? Berätta om din perfekta plan så hjälper vi dig att förverkliga! Vi har gjort det förr och vi hjälper er gärna att förverkliga en idé eller vision.

  • 2495kr
  • 2 pers
  • Privat tur
  • Ta steget

Själva på taket

Hur går det till?
När ni kommer till oss så möter en guide er vid entrén till det norra tornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till slottets svarta kupol via trapphuset i tornet. I tornrummet kan du beundra väggarna och det ibland flerhundraåriga klottret från svunna tider. Här får ni säkerhetsgenomgången av guiden. Efter att ha genomfört testbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på takvandringen ovanpå slottstaket.

Ut på taket
Genom en dörr i kupolen kommer vi ut på taket och startar med att samlas på plattformen utanför för att bara se oss omkring och känna in. Nu kan det kittla i magen, så våra skickliga guider hjälper er att känna er trygga och säkra. Vi promenerar ut på gångbryggorna, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som går längs banan.

Efter en stund sätter vi oss på en mysig plats på taket och lyssnar på guiden och historier som den berättar, tar lite bilder och njuter av den utsikten över Uppsala.

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
perfekt upplevelse