Pelle Svanslös guidad tur i Uppsala | GO Adventure

Pelle Svanslös guidad tur

Pelle Svanslös

Följ med oss på en sagotur

Pelle Svanslös guidad tur

Har du hört om katten som inte har nån svans? Pelle Svanslös är kanske Sveriges mest kända katt och han levde sitt liv i Uppsalas klassiska kvarter. Under sommaren har vi reguljära turer nästan varje dag. Läs mer och boka biljetter nedan.

Pelle Svanslös är inte bara en saga. Det är också en berättelse om utanförskap och rätten att vara som man är. Pelle kom som liten kattunge till stan från landet. En råtta hade bitit av hans svans, så därför var han lite annorlunda än de andra katterna och blev ofta utsatt för elakheter av Måns, Bill och Bull. Det Pelle inte hade i svansföring kompenserade han med ett mycket gott hjärta och stor klokhet. Inte konstigt att den söta Maja Gräddnos blev så förtjust i Pelle!

Följ med på en vandring i de historiska Uppsalakvarteren, där Pelleguiden berättar kända och okända anekdoter ur Pelle Svanslös och de andra katternas liv. Vi avslutar vandringen nära Pelle Svanslös egen lekplats i Engelska parken.

Pelle Svanslös eget café
OBS! Ni vet väl om att det numera finns ett härligt litet café med våfflor, kaffe och goda bullar vid lekparken – Pellecaféet. Öppet 10-16 varje dag mellan midsommar-skolstart.

Vem kan genomföra aktiviteten?
Alla som gillar Pelle Svanslös kan gå med på turen! Rekommenderad ålder på barnen är 3-6 år för maximal upplevelse, men äldre barn är också varmt välkomna. Vi har även vandringar för vuxna.

  • Från 75kr/pp
  • 1-25 pers
  • Turen tar ca 60min
  • Kattstämpel
  • Rekommenderad ålder 3-7 år

Guidad sagotur

Bokningskalender


Alla coola katters meny

Pellecaféet

Kom och fika hela sommarlovet i Pelles eget café i Engelska parken! Här kan du njuta av en härlig och rolig miljö för hela familjen. En god kaffe. slush eller en frasig våffla med grädde och sylt är precis vad man behöver medan barnen leker i Pelleparken och har kul.

2020 må ha varit ett trist år på många sätt men i Pelleparken var det livat glatt hela sommaren och tusentals koppar kaffe och våra fantastiska cupcakes tillfredsställde en hel arme av ungar och föräldrar så vi hoppas verkligen att det blir en lika härlig sommar i år!

2021 var ett toppenår och vi är så glada för att vi fick ställa upp Pellecaféet igen. En succé!

Welcome to 2022!!!!

  • Kaffe och slush
  • Våffla med grädde och sylt
  • Bill & bulle

Säsong för guidade turer - Pelle

Öppna avgångar utan krav på minimumantal

Maj-sept varje lördag med vissa undantag. Se bokningskalender för aktuella tider. Finns det ingen tid finns det ingen tur.
Från dagen efter midsommarhelgen så går turen varje dag fram tills skolan börjar. Se bokningskalender! Turen tar ca 60min

Öppettider Pellecaféet:

Från dagen efter midsommar till skolstart varje dag 10:00-16:00

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
härlig upplevelse