Pelle Svanslös guidad tur i Uppsala | GO Adventure

Pelle Svanslös guidad tur

Pelle Svanslös

Följ med oss på en sagotur

Pelle Svanslös guidad tur

Har du hört om katten som inte har nån svans? Pelle Svanslös är kanske Sveriges mest kända katt och han levde sitt liv i Uppsalas klassiska kvarter. Under sommaren kan man boka biljett för en guidad tur. Läs mer och boka biljetter i kalendern nedan. Startplats är framför huvudingången till Domkyrkan.


  • Från 75kr/pp
  • 1-25 pers
  • Turen tar ca 60min
  • Kattstämpel
  • Startplats framför huvudingången till domkyrkan
  • Rekommenderad ålder 3-7 år

Övre slotts

Gå på Pellevandring

Pelle Svanslös är inte bara en saga. Det är också en berättelse om utanförskap och rätten att vara som man är. Pelle kom som liten kattunge till stan från landet. En råtta hade bitit av hans svans, så därför var han lite annorlunda än de andra katterna och blev ofta utsatt för elakheter av Måns, Bill och Bull. Det Pelle inte hade i svansföring kompenserade han med ett mycket gott hjärta och stor klokhet. Inte konstigt att den söta Maja Gräddnos blev så förtjust i Pelle!

Följ med på en vandring i de historiska Uppsalakvarteren, där Pelleguiden berättar kända och okända anekdoter ur Pelle Svanslös och de andra katternas liv. Vi avslutar vandringen nära Pelle Svanslös egen lekplats i Engelska parken.

Vem kan genomföra aktiviteten?
Alla som gillar Pelle Svanslös kan gå med på turen! Rekommenderad ålder på barnen är 3-6 år för maximal upplevelse, men äldre barn är också varmt välkomna. Vi har även vandringar för vuxna.

Alla coola katters meny

Alla katters café

Alla katters café
OBS! Ni vet väl om att det numera finns ett härligt litet café med våfflor, kaffe och goda bullar vid lekparken – Alla katters café. Öppet 10-16 varje dag mellan midsommar-skolstart.

Kom och fika hela sommarlovet i Alla katters café i Engelska parken! Här kan du njuta av en härlig och rolig miljö för hela familjen. En god kaffe. slush eller en frasig våffla med grädde och sylt är precis vad man behöver medan barnen leker i Pelleparken och har kul.

  • Kaffe och slush
  • Våffla med grädde och sylt
  • Bill & bulle

Säsong för guidade turer - Pelle

Boka en biljett i kalendern

Se bokningskalender för aktuella tider och avgångar. Finns det ingen tid finns det ingen tur.

Se bokningskalender! Turen tar ca 60min och startar fram huvudingången till domkyrkan.

Öppettider Alla katters café:

Från dagen efter midsommar till skolstart varje dag 10:00-16:00

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
härlig upplevelse