Takvandring med fredagsmys Uppsala | GO Adventure

Uppsala slott

Fredagsmys

Scroll

Uppsala slott

Fredagsmys

Fredagsmys på taket

Välkommen till Uppsala slott med dess magnifika utsikt och spännande historia! Slottet byggdes ursprungligen 1549 och har sedan dess varit ett landmärke för Uppsala. Och nu får du möjlighet att följa med och vandra på slottstaket!

Under aktiviteten berättar en guide om slottet och dess historia, och om staden Uppsala som breder ut sig under dina fötter. En spännande och säker upplevelse för alla åldrar.

När vi är halvvägs genom turen dukar vi upp med fredagsmys på taket och ni får möjligheten att vara ensamma en liten stund och njuta av färska skaldjur från Feskarn och alkoholfritt bubbel. En egen romantisk stund, kanske det perfekta tillfället att fria?

  • 3495kr
  • 2 pers
  • Privat tur
  • Skaldjursmiddag från Feskarn

Privat sfär

Hur går det till?

Er guide möter er vid entrén till tornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till tornets kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka väggarna och det imponerande fackverket av bjälkar från 1700-talet.

Här tar du på dig den personliga säkerhetsutrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på vandringen ovanpå slottstaket.

Ut genom luckan
Genom en lucka i kupolen kommer vi ut i friska luften och börjar med att samlas på plattformen utanför för att andas och ta in den magiska utsikten. Nu kan det kittla i magen, så våra skickliga guider hjälper alla att känna sig trygga.

Under säkerhetsgenomgången har guiden lärt ut lite knep om man känner sig lite osäker. Vi promenerar ut på takets gångbryggor, hela tiden infästa i säkerhetssystemet som löper längs hela banan.

Efter en stund sätter vi oss ned på en mysig plats på taket och lyssnar till guidens berättelser, tar bilder och njuter av den fantastiska utsikten över Uppsala stad.

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
perfekt upplevelse