Äventyrsbanan i Uppsala Äventyrsbanan i Uppsala | GO Adventure

Äventyrsbanan i Fjällnora

Äventyrsbanan

Scroll

Höghöjdsbana

Äventyrsbanan i Fjällnora

Vem kan genomföra aktiviteten Äventyrsbana?

Våra guider möter dig vid Äventyrsbanans reception. Ni blir tilldelade den utrustning ni behöver för att kunna ta er fram genom banan på ett säkert sätt. Ni är säkrade hela vägen. Vårt innovativa säkerhetssystem gör att det inte går att koppla loss sig förrän man är nere vilket är kanon för kids! Max 2 barn under 12 år per vuxen. 50% rabatt för alla kids under 12år under sommarlovet!

Därefter får ni en säkerhetsgenomgång där ni går igenom allt ni behöver veta för att möta utmaningen i höghöjdsbanan. Sedan startar äventyret… Att klättra runt i trädtopparna säkrade i tjocka vajrar och med sele, hjälm och säkringar ger verkligen en känsla av att vara ute på äventyr. Aktiviteten är inte svår men ändå utmanande. Du kan själv välja svårighetsnivå på banan.

Det finns flera olika nivåer av utmaning på vår höghöjdsbana. Du är säkrad med det senaste säkringssystemet från att du lämnar marken tills du kommer ned igen. Våra välutbildade guider tar hand om er på ett tryggt och säkert sätt och lotsar er genom banan. En aktivitet som lämpar sig väl för familjer, skolor, föreningar, grupper och företag.

  • 4-30 pers
  • Max 120 kg
  • Min 130 cm
  • 495kr/pp

Bokningskalender

En häftig naturupplevelse bland trädtopparna inne i den fantastiska skogen på Fjällnora. Höghöjdsbanan vid vår anläggning är något alldeles extra. Vi har arbetat fram en av Sveriges naturskönaste och häftigaste banor, med över 50 sammanhängande stationer i huvudbanan i flera nivåer. En perfekt aktivitet för en grupp som vill utmana sig och ha en riktigt häftig upplevelse. Om du har kids så är dessa välkomna att klättra från 130cm.

Höghöjdsbanan är byggd som en slinga. Man startar vid ett träd där man klättrar upp till en plattform. Därefter är träden ihopkopplade med olika stationer som linbanor, nät och hängbroar som man använder för att ta sig över till nästa plattform. Hela upplevelsen tar cirka 90-120 minuter för en grupp på 15 personer. En bra aktivitet för familjen, idrottslaget eller föreningen. En aktivitet som genom utmaning och fysisk aktivitet främjar hälsa och välbefinnande. Äventyrsbanan kostar 495kr/pp.

Det här är en bana byggd för vanliga människor där det också finns möjlighet att själv variera svårighetsgraden. Att röra sig runt i skogen högt uppe bland träden är verkligen mäktigt och speciellt. Familjeanpassningen gör det möjligt även för barn från 130cm.

En film från en kund på youtube: Äventyrsbanan

Bokning för grupper

Säsongen för grupper april-november

Funderar du på att ta med dina kollegor/familj/kompisgäng så att ni blir en grupp över fyra personer?

Gå till bokningsförfrågan och skicka in så återkommer vi inom 24h.

En upplevelse för livet

Äventyrsbana Uppsala

Att glida iväg på en linbana många meter upp i luften kan låta lockande men har du det som krävs för att ge dig ut på tur högt upp i träden? Det kan du ta reda på i vår säkra höghöjdsbana. Att åka Zipline och klättra runt bland trädtopparna är verkligen häftigt!

I klätterbanan kan du se skogen från ovan och känna fjärilarna i magen. En höghöjdsbana börjar från marken men du ger dig upp i träden för på stockar, klättra på stegar eller åka linbanor eller sk ziplines.

Vi har flera banor med olika nivåer, hit kan du komma både som nybörjare men också som erfaren klättrare. Du är alltid säkrad med din sele i stålvajrar som löper ovanför alla hinder.

En eftermiddag i skogen på vår äventyrsbana är det perfekta coronasäkra företagseventet för ditt företag. Ni kan ha roligt med varandra samtidigt som ni är aktiva och tillsammans, moralhöjande helt enkelt. För privata sällskap, familjer och kompisgäng passar det här alldeles utmärkt.

En upplevelse på äventyrsbanan kan även vara den perfekta aktiviteten för en svensexa eller möhippa precis utanför Stockholm där vi hjälper till med anpassningar så ni får bästa möjliga upplevelse 

Zipline, hängbroar och spännande spindelnät

Höghöjdsbana

En äventyrsbana börjar på marken med att ni får sätta på er selar. Vi hjälper att hitta rätt och att anpassa den, sen kommer säkerhetsgenomgången.

Vi visar på en bana på låg höjd hur du gör för att alltid vara säkrad samt hur du använder linbanan. För att se till att alla vet hur man gör får ni gå testbanan under genomgången. När ni är klara med minibanan är ni fria att ge er upp i träden, vi erbjuder flera banor med många stationer på varje.

Upplägget är sådant att du klättrar upp via en stor stockstege, klättrar mellan plattformar uppe i träden och ibland åker zipline. Självklart är du alltid säkrad.

Vår äventyrsbana i Uppsala kan genomföras av alla över 130 cm och under 120 kg. Du får låna utrustning så som hjälm, sele m.m. Har du några frågor anläggningen är det bara att höra av dig så kommer vi hjälpa dig med dina frågor.

Höghöjdsbanan Uppsala

Trädtoppar och äventyr

Varför ska jag besöka just er höghöjdsbana?

Vi erbjuder en upplevelse bland träden i vår äventyrsbana. I den fantastiska skogen på Fjällnora finns träden som ligger till grund för äventyrsbanan, hit kan du resa från Stockholm på under en timme för att uppleva skogen och naturen.

Detta är fyra anledningar till att du ska välja vår bana:

– Vår lugna personal hjälper dig att klara banan och ser till att du kommer fram säkert.
– Vår bana erbjuder långa klättringar så du kan var uppe i träden härligt länge, vi har även en av de längsta sträckningarna bland höghöjdsbanorna i Sverige.
– Er säkerhet är det viktigaste för oss, vi se till att anläggningen alltid håller standarden och ni vet hur man håller sig säkrad uppe i träden.
– Aktiviteten tar ca 90-120 minuter.

Coronasäkert - Utomhus

Är allt förbjudet?

Höghöjdsbana för privatpersoner

Vi erbjuder höghöjdsklättring för privatpersoner, du kan boka din upplevelse i närheten av Stockholm via vår hemsida. När du bokar väljer du hur stort ditt sällskap är, priset är 495 kr per person. 

Du kan boka din upplevelse i Uppsala för allt mellan 1 och 30 personer. Är du längre än 130 cm och väger mindre än 120 kg är du välkommen till våra trädtoppar, alla andra får självklart följa gruppen från marken.

När ni har genomgått säkerhetsinstruktionen och ni känner er redo att klättra släpper vi iväg er på banan, då tar ni er fram i er takt och väljer hur snabbt ni rör er mellan plattformarna.

Det kan vara bra att låta de ni tror kommer gå snabbast klättra först så ingen blir stressad eller att det blir trafikstockning på plattformarna. Plattformarna är utformade för 2 personer så om det inte finns plats för dig på nästa plattform är det bättre att vänta eller välja en annan spännande väg genom skogen.

Certifierade, trevliga och proffsiga

Guiderna hjälper till

Höghöjdsbanan är perfekt för tonårsfamiljen, du kan ta med dina äldre barn och få spendera lite tid tillsammans. Vi har insett att många tonårsföräldrar kan ha svårt att få tid med sina ungdomar, om detta är fallet för dig är äventyrsbanan den perfekta distraktionen från vardagslivet. 

Höghöjdsklättring är också perfekt för den älskade, istället för att gå på bio kan ni vara ute och vara aktiva tillsammans. Det kan låta lite löjligt att ta med din partner men testa så ska du få se att ni kommer ha roligare än någon annan upplevelse.

Säkerheten är alltid vår högsta prioritet för våra kunder. När du är uppe i träden är det ditt ansvar att vara säkrad men vår personal finns alltid tillgänglig om du behöver hjälp. 

Om något mot förmodan skulle bli för utmanande är guiderna alltid redo att komma upp i träden för att hjälpa dig. Vi vill alltid vara närvarande med vår personal och därför kan du vara säker på att de håller ett öga på dig uppe i träden.

Tillsammans med kollegorna

Höghöjdsbana för företag

Höghöjdsklättring för företag

Om du vill stärka din grupp med anställda som grupp kan du boka en äventyrsbana för företag. En höghöjdsklättring för en grupp anställda är en upplevelse nära Stockholm som kommer stärka deras förmågor att arbeta tillsammans samt vara produktiva.

När du bokar höghöjdsbanan på vår hemsida så kommer vi kontakta dig för att konfirmera bokningen och diskutera hur du vill lägga upp din klättring. I vanliga fall anländer ni till receptionen, får er utrustning med selar och hjälmar sedan börjar säkerhetsgenomgången precis som vilken annan tur som helst.

Trygghet är vår viktigaste punkt och vi ser det som obligatoriskt att alla följer våra säkerhetsföreskrifter. När vi går genom hur höghöjdsklättringen går till vill vi ha din hjälp att se till så alla dina kompisar eller anställda förstår. 

Eftersom vi är på höga höjder är det viktigt att ingen är påverkad av alkohol eller narkotika då det kan medföra risk för den individen men även personalen och kollegorna.

Fredagsmys i skogen?

I samarbete med Feskarn erbjuder vi Fredagsmys på äventyrsbanan i form av en privat tur för två inkl middag i vår mysiga grillstuga!

För specialturer är det bästa att kontakta oss för att kolla tillgänglighet då dessa inte alltid ligger ute på bokningskalendern. Äventyrsbanan-privat-tur, nattbana med eld eller grillsöndag med familjen.

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
härlig upplevelse