Visning av Uppsala Slott med guide | GO Adventure

Vad gömmer sig på vinden?

Historisk visning av Uppsala Slott

Scroll

Historisk visning i norra delen av Uppsala Slott

Uppsala slott har en fantastisk historia. På den här turen på insidan får du bland annat veta spännande saker om varför det finns ett hemligt rum på vinden, samt historien om Gustav Vasa och varför han är grunden till så mycket i det svenska samhället. Vi varvar historia med nutid och tar er genom slottets torn, vind och flera unika rum.

Uppsala slotts historia har sin början redan på mitten av 1500-talet — en spännande tid i Sveriges historia då Gustav Vasa började sitt bygge av det land han drömde om. Fienden fanns både bland Danskarna och inom landet.

På Uppsala slott finns nu en rad verksamheter som Landshövdingens residens, Fredens hus, Konstmuseet, Cajsas kök, Rikssalen, Takvandringar och en hel del kontorslokaler där olika företag nu har sina verksamheter. Bland annat Phosworks, Södra tornet kommunikation och Edvisor med Thomas Fogdö.

 

  • 7 500kr inkl moms
  • 1-20 pers
  • 60 min
  • Norra tornrummet
  • Fika ingår

Hur funkar en historisk visning av Uppsala Slott?

Ni bokar en guide och gruppen kan vara upp till 20 personer på visningen. Ni kommer att få se saker som tornrummet, magnifika trapphus, vad som gömmer sig bakom dörr 404 och en hel del kuriosa kring landshövdingens föregångare. Denna tur är på insidan av slottet och vi går inte ut på taket. För att boka takvandring följer ni denna länk. Turen tar 60 min. Fika ingår.

Säsong för Historisk visning

Året runt för gruppbokningar. Pris för grupp upp till 20 personer 7 500kr inkl moms. Bokning sker via kalendern och vi bekräftar bokningen inom 24h.

Bokningsförfrågan

Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
härlig upplevelse