Vasaborgen

Vasaborgen är resterna av det ursprungliga Uppsala slott. I de gamla 1500-talsruinerna kan vi erbjuda oförglömliga upplevelser och berättelser:
Året om erbjuder vi förbokade visningar för skolklasser, grupper, företag, och organisationer med kunskap om historien. Här på Vasaborgen kan vi också erbjuda spännande spökvandringar, vigslar och andra evenemang. Vasaborgen har stått som värd för många bröllop, fotoutställningar och rockband som spelat. En otroligt speciell lokal.

Slottets historia sträcker sig så långt tillbaka som till mitten av 1500-talet då Gustav Vasa bygge en serie befästningar och borgar som skydd mot fienden. Och fienden fanns även inom rikets gränser. Något som guiden berättar om med stor inlevelse under turen.

Hur funkar det i Vasaborgen?

Beroende på vad ni vill göra så kan det gå till på olika sätt. Antingen kommer ni som grupp och har egen guide på någon av våra historiska visningar eller spökvandringar eller så besöker ni det privata museet och kanske hänger med på en av de reguljära turerna.

Om ni kommer som grupp så bokar ni en guide och gruppen kan vara upp till 50 personer på visningen. Ni kommer att få se saker som krutrummet, testa på hur det känns att bli fängslad och hur det egentligen låg till med den där bysten på borggården som finansierades privat av landshövdingen. Turen tar 60min.

Säsong

Året runt för gruppbokningar. Öppet under sommaren för övriga gäster.

Pris för grupp upp till 50 personer 5500kr inkl moms

LADDA NED PRODUKTBLAD