Takvandring på Uppsala slott

Våra certifierade guider möter dig på utsatt tid vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det häftiga fackverket av tunga bjälkar från mitten på 1700-talet.

Här tar du på dig den personliga utrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på taket ovanpå Uppsala slott för en takvandring. Det är inte fysiskt men det är riktigt fint. Utsikten är 360 grader och även på kvällen är staden väldigt fin.

Takvandring som koncept har funnits länge i olika former. Man har vandrat på broar och stora idrottsanläggningar, gamla hus och andra spännande ställen. Men det här är första gången man har kunnat vandra på taket till ett stort slott. Och inte vilket slott som helst utan världens största rosa slott!

En film från en kund på youtube: Takvandring på Uppsala slott

Vem kan genomföra en takvandring?

Alla som gillar utsikt kan genomföra denna aktivitet. Minimum 140cm och max 120kg. Detta är ingen fysisk aktivitet utan en upplevelse för alla som kan ta sig upp för några trappor. Vi vandrar ut på taket i lugn takt och emellanåt sätter vi oss ned för att fota och för att kunna se olika sevärdheter som Uppsalas kungshögar och andra sevärdheter. Välkommen på takvandring med GO Adventure!

Intervju på taket: Intervju från takvandring

Bokningskalender


Säsong
Året runt för gruppbokningar (min 4st) Start varje heltimme.

Öppna avgångar utan krav på minimumantal Maj-sept
Lördagar 12:00 samt 14:00
Söndagar 12:00

För specialturer är det bästa att kontakta oss för att kolla tillgänglighet då dessa inte alltid ligger ute på bokningskalendern. Vigslar, Fredagsmys, Middag för två och mycket annat gå att boka.

LADDA NED PRODUKTBLAD