Spökvandring på Vasaborgen

Många är de som levt på Uppsala slott. Och många är de som lidit och dött här. Är du mottaglig kommer du att känna av dem som fortfarande vandrar i ruinerna på nätterna.

Vasaborgens spökvandring är inte ute för att skrämmas utan för att öppna upp tanke och själ till en annan dimension. Ni möter er guide utanför entrén och slottsfrun är i sig en lite skrämmande upplevelse.

Under en spökvandring vävs sanning och sägen samman till en fängslande berättelse om en av vår historias mest spännande epoker. Man tror knappt att det är Sverige, mer som en saga från en svunnen tid. Men det är sanning.

Slottsfrun lotsar dig med säker hand genom berättelserna om Långfredagsslaget, de fasansfulla Sturemorden som ägde rum i slottets fängelsehålor, Gustav Vasas nattliga vandringar, den stora stadsbranden med mera. Och är det verkligen Cecilia Vasa som ännu gästar slottet…

På denna spökvandring får ni en kombination av historieberättande och spökerier till er och det är en mycket populär tur, speciellt under de mörka månaderna då ljuset i Vasaborgen är magiskt.

Säsong

Året runt för gruppbokningar. Håll utkik på vår Facebooksida för senaste uppdateringar om specialarrangemang kring exempelvis Halloween och olika lov.

Pris för grupp upp till 50 personer 7500kr inkl moms

LADDA NED PRODUKTBLAD