Pelle Svanslös

Har du hört om katten som inte har nå’n svans? Pelle Svanslös är kanske Sveriges mest kända katt och han levde sitt liv i Uppsalas klassiska kvarter. Under sommaren har vi reguljära turer nästan varje dag. Läs mer och boka biljetter nedan.

Pelle kom som liten kattunge till stan från landet. En råtta hade bitit av hans svans, så därför var han lite annorlunda än de andra katterna och blev alltsom oftast utsatt av elakheter från Måns, Bill och Bull.

Det Pelle inte hade i svansföring, kompenserade han med ett mycket gott hjärta och stor klokhet. Inte konstigt att den söta Maja Gräddnos blev mycket förtjust i Pelle. Pelle Svanslös är inte bara en saga. Det är också en berättelse om utanförskap och rätten att vara som man är.

Under vandringarna i de klassiska Uppsalakvarteren berättar Pelleguiden om små kända och okända anekdoter ur Pelle Svanslös och de andra katternas liv. Vi avslutar de reguljära vandringarna nära Pelle Svanslös egen lekplats i Engelska parken!

Vem kan genomföra aktiviteten?

Alla som gillar Pelle Svanslös kan gå med på turen. Rekommenderad ålder på barnen är 3-6år för maximal upplevelse men det funkar med äldre barn också. Vi har vandringar för vuxna också!


Säsong
Året runt för gruppbokningar upp till 25st. Pris 2500kr

Maj-midsommar
Lördagar 13:00

Midsommar-26:e augusti
Varje dag klockan 13:00

Utgångspunkt: Utanför Domkyrkans huvudentré
Turen avslutas i närheten av Pelle Svanslös lekplats!

LADDA NED PRODUKTBLAD