Målarkurs på Uppsala slott - För både barn och vuxna

Målarkurs på Uppsala slott

Målarkurs för barn

Scroll

Målarkurs för barn

Hur fungerar det?

Måleri för barn och unga med Sofia BoUppsala slott. Nybörjare och mer avancerade elever går tillsammans och ser och lär av varandra.

Upplägg

Kursen är sammansatt av en konstpedagog och utförs av konstnären och galleristen Sofia BoHär får du som är mellan 8 och 15 år möjlighet att utveckla ditt intresse för måleri och lära dig mer om teckning, måleri, färg och komposition.

Under kursen utforskar vi olika tekniker och material och varje deltagare jobbar på en individuell nivå med hjälp av personalen. Varje lektion har följande struktur: föreläsning, övningar, praktiskt arbete och reflektioner.

Sista lektionen avslutas med att vi skapar ett vernissage tillsammans.

Allt kursmaterial ingår i kursavgiften.

  • En unik upplevelse i en spännande miljö
  • 3 timmar målarfest
  • Lär dig grunderna i olika målarstilar
  • Fika ingår
  • Coronasäkrat

Ett minne för livet

Konstläger

Vi målar med akrylfärger och allt som behövs ingår. Vi kommer hålla till i det fantastiska tornrummetUppsala slott där det finns gott om plats för deltagarna på kursen.

Med varsitt staffli och två lärare tar vi oss framåt i processen. Vi håller på mellan 09:00-12:00 med en liten paus för fika i mitten. Kursen är på tisdagar och torsdagar på slottet. Samlingsplatsen är Drottning Christinas väg 1A. Det kommer stå en grön beachflagga där ni ska samlas.

Kan man vara med som förälder på kursen? Pga risk för trängsel och för att barn vanligtvis kan vara lite enklare att ha att göra med utan föräldrar så undviker vi gärna det. Vid specialbehov som tex rullstol eller liknande kan undantag göras.

Uppsala slott

Det norra tornrummet

En spektakulär lokal som verkligen sticker ut. Här finns redan en del konst på väggarna i form av 1800-talsklotter från diverse plåtslagare, minnesmärken, signaturer och kryptiska meddelanden skrivet direkt på de råa tegelväggarna. Ett rum värt en stund av ditt liv.

Här breder vi ut oss med våra stafflier och dukar, sätter på lite skön bakgrundsmusik och sedan målar vi loss tillsammans. Med van hand leder Sofia och Ine programmet och vi är mycket noga med att alla ska känna sig både välkomna och inkluderade. Läs mer om tornrummet.

Vilka står bakom?

Bakom målarkursen står GO Adventure AB och Galleri Zeitgeist AB. Sofia Bo är huvudlärare och Ine är inspirationslärare. För oss känns det viktigt att ha två lärare så att alla barn får känna att det finns hjälp och stöttning där det behövs.

Målarläger för barn på Uppsala slott sker vid fyra tillfällen under en kurs. Barnen får lära sig grunder i olika discipliner men framförallt handlar det om att göra barnen nyfikna på att skapa. Att locka dem in i nyfikenhet och flow snarare än perfekt teknik.

Vi kommer vara två st konstlärare (Sofia Bo och Ine Annika Saito) under samtliga tillfällen för att stötta barnen i det härliga med konst och att hitta sin stil. Kursen pågår mellan 9-12 och pausfika ingår.

Boka din biljett här


Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
perfekt upplevelse