Konstveckan på Uppsala slott - Varje höst | GO Adventure

Konstveckan 2021 - Tema "Gränser"

Konstveckan

Scroll

Konstveckan 2021

Hur fungerar det?

Fyra guidade konstupplevelser varje kväll mellan måndag-fredag 18-20. Lördagen avslutas med en livesänd summering av veckan som har gått. Där avslöjar vi också vem som vunnit tävlingen som pågått under veckan där man kan vinna ett väldigt fint pris!

Guidningen sköts av GO Adventures rutinerade äventyrsguider och på varje tur möter ni konstnärerna som berättar lite om sina verk och deras utgångspunkt i temat för året.

Turen startar på borggården och upp genom det södra tornet innan vi öppnar upp vinden som vi ställt iordning inför detta fantastiska event.

Vi avslutar i det norra tornrummet och där finns en chans att utmana sina egna gränser om man vill se det sista konstverket. I baren köper du ett glas bubbel och minglar på säkert avstånd med både gäster, guider och konstnärer.

  • En unik upplevelse i en spännande miljö
  • Guidad visning - 60min
  • Utmana dig själv - Frivilligt
  • Det lönar sig att boka tidigt!
  • Coronasäkrat

Lördag

Tävlingen

På lördagen sker finalen på konstveckan med en livesändning där bland annat konstnärerna intervjuas, vinnaren i tävlingen avslöjas och mycket mer. Direkt från tornrummet. Livesändningen leds av Anna-Lena Holmström som sköter intervjuerna av konstnärerna och pratar om vårt projekt med att hjälpa Ronald Mcdonald hus. Vi skänker 5% av samtliga intäkter dit.

Uppsala slott

Det norra tornrummet

Här sker den livesändningen under lördagen och här finns också baren under visningarna. En spektakulär lokal som verkligen sticker ut. Här finns redan en del konst på väggarna i form av 1800-talsklotter från diverse plåtslagare, minnesmärken, signaturer och kryptiska meddelanden skrivet direkt på de råa tegelväggarna. Ett rum värt en stund av ditt liv.

Turerna avslutas här innan ni lämnar för kvällen och går nedför trapporna i det norra tornet med nya erfarenheter och input från olika människor. Nu kommer du vara fylld av historier om mod och förhoppningsvis kommer du reflektera över dina egna gränser och vad du kan göra för världen.

Vilka står bakom?

Bakom konstveckan står GO Adventure AB som initiativtagare och ägare av projektet och Galleri Zeitgeist AB som partner. Vilka som ställer ut 2021 kommer annonseras under sommaren. Temat för årets Konstvecka 2021 är “Gränser”.

Medverkande konstnärer är:
Sara Abramson
Tove Hedberg
Christopher Williams
Marcos Herrera
Ebba Lundell
Ulrike Nordquist
Olga Sternyk
Ida Hundertmark
Tina Domeij

Kreativa Feminister:
Malin Gebre-Medhin
Jessica Zachries
Emma Jelk
Lovisa Axellie
Kajsa Rytenberg

Boka din biljett här


Vi hjälper dig att paketera ihop en perfekt dag!

Få hjälp med en
perfekt upplevelse