Takvandring på Uppsala slott

Våra guider möter dig på utsatt tid vid entrén till slottstornet på Drottning Christinas väg 1A i Uppsala. Vi går upp till tornets makalösa kupol via det vackra trapphuset. I tornrummet kan du beundra de metertjocka slottsväggarna och det imponerande fackverket av tunga bjälkar från 1700-talet.

När man genomför en takvandring så är säkerheten A och O. Alla genomgår en kort utbildning innan det är dags att gå ut på taket. Sele, hjälm och säkring använder vi. Banan är besiktad och deltagarna är försäkrade. Vår personal är certifierade för arbete med grupper på höjd samt har HLR samt Första hjälpenutbildning.

Här tar du på dig den personliga utrustningen som gör att du är säkrad under hela turen på taket, och får en säkerhetsgenomgång av guiden. Efter att ha genomfört provbanan inomhus så är det dags att ge sig ut på taket ovanpå Uppsala slott.

Vem kan genomföra aktiviteten takvandring?

Alla som gillar utsikt kan genomföra denna aktivitet. Minimum 140cm och max 120kg. Detta är ingen fysisk aktivitet utan en upplevelse för alla som kan ta sig upp för några trappor. Med en 360 graders utsikt så är det den överlägset bästa utkikspunkten i Uppsala. Här ser vi allt från de gamla kungshögarna i Gamla Uppsala som Åmynningen som gav staden dess namn en gång i tiden.

Om ni vill vara med om något verkligt speciellt så boka en av våra specialturer tex när det är konsert i Botan eller på sista april. Eller varför inte ta en privat tur för två i romantikens tecken.

Bokningskalender


Säsong för takvandringar

Året runt för gruppbokningar (min 4st) Start varje heltimme.

Öppna avgångar utan krav på minimumantal Maj-sept
Lördagar 12:00 samt 14:00
Söndagar 12:00

LADDA NED PRODUKTBLAD