Uppsala Stad – Från ruiner till kulturpalats

Följ med på en stadsvandring tillsammans med våra guider. Uppsala är en stad med anor och har varit Sveriges centrum för den världsliga och andliga makten sedan långt tillbaks i tiden. Att vara en av Europas ledande universitetsstäder har också satt sin prägel på både arkitektur och samhällsutveckling. Idag är Uppsala en av Sveriges fyra storstäder och erbjuder allt från 1500-talsruiner och kyrkor till Mangafestivaler och spjutspetsforskning.

Våra certifierade guider för Stadsvandring i Uppsala har stor kunskap och en passion för att berätta och förmedla både i centrala Uppsala och i Uppland. Du får höra historier om kända och okända personligheter, spännande sägner och fakta om intressanta platser och byggnader.

Vem kan genomföra aktiviteten?

Alla som är nyfikna på Uppsala och tycker om att utforska denna fantastiska stad tillsammans med experter som berättar en spännande historia kan delta i denna aktivitet. Varje lördag maj-sept har vi en öppen vandring. Nyhet för i år bli att vandringarna blir tematiska. Se bokningskalender för att pricka in just din favorit eller gå på samtliga. Endast 25 platser per tur.