Spökvandring på Vasaborgen

Vasaborgens spökvandring är inte ute för att skrämmas utan för att öppna upp tanke och själ för nya intryck och känslor.. Många är de som levt på Uppsala slott. Och många är de som lidit och dött här. Är du mottaglig kommer du att känna av dem som fortfarande vandrar i ruinerna på nätterna. Det är en mysig och stämningsfull aktivitet som lämpar sig väl för grupper upp till 50 personer.

Under spökvandringen vävs sanning och sägen samman till en fängslande berättelse om en av vår historias mest spännande epoker med storys om Gustav Vasa, Sturemorden och Drottning Christinas abdikering. Men även en del andra lustiga och olustiga anekdoter från den skrämmande historien på slottet och Sverige. Att gå med på en spökvandring kommer ge dig lite nya perspektiv och du kommer märka att du kommer tänka på vissa saker i flera veckor efteråt. Det är uppfriskande!

Under spökvandringen


Slottsfrun lotsar dig med säker hand genom berättelserna om Långfredagsslaget, de fasansfulla Sturemorden som ägde rum i slottets fängelsehålor, Gustav Vasas nattliga vandringar, den stora stadsbranden med mera. Och är det verkligen Cecilia Vasa som ännu gästar slottet…

Säsong för spökvandring

Året runt för gruppbokningar.

Pris för grupp upp till 50 personer 7500kr inkl moms

Under vissa helger som halloween kör vi extra turer. Se vår facebooksida för aktuell info om detta.

LADDA NED PRODUKTBLAD