Välkommen till Akademihotellet

Centralt mindre hotell i hjärtat av Uppsalas historiska kvarter. Intill finns Uppsala Universitetet, Uppsala Domkyrka, Carolina Rediviva, Pelle Svanslösparken, Botaniska Trädgården, Akademiska sjukhuset, Uppsala Slott och mycket annat.

Bo på Akademihotellet och upptäck Uppsala. Flanera i vår vackra stad och njut av livet längs Fyrisån. Uppsala är fyllt med shopping, aktiviteter, kultur och nöjen. Flera restauranger och pubar finns i närheten av hotellet.

Hotellet har anor och charm från 1930-talet med 41 st hemtrevliga och prisvärda hotellrum, två möblerade lägenheter, fina konferensmöjligheter och en omtyckt frukostbuffé.
Hotellrummen är ca 15 kvm och de flesta har eget badrum med dusch, förutom Ekonomirummen som har delad dusch i korridor och då finns morgonrock att låna på rummen. Flera av hotellrummen har en fantastisk utsikt mot gården och Uppsala Domkyrka.

Övre slotts

Akademihotellet utvecklas och sedan hösten 2017 har hotellet byggt fyra nya hotellrum. Rummen är inspirerade från 30-talet med tidstypiska detaljer och dekor. Uppfräschning av hotellrummen sker löpande.
I receptionen finns kartor och turistinformation. Där kan du också köpa vin, öl, snacks och souvenirer. Självklart finns Pelle Svanslös och Maja Gräddnos hos oss.

Hotellet har ett antal parkeringsplatser som bokas i receptionen vid ankomst, till en avgift. Fler kommunala p-platser finns i kvarteren runt hotellet. Som gäst har du fri tillgång till WiFi, tvättmaskin, torktumlare, bastu och litet träningsrum. På Akademihotellet finns alltid kaffe, te, vatten, frukt och småkakor framdukade som vi bjuder på under din vistelse.

Incheckning sker från kl 14:00 och utcheckning kl 11:00. Behöver du förvara bagage efter du har checkat ut så finns det ett bagagerum i anslutning till receptionen. Receptionen är bemannad kl 07:00-22:00 och under obemannade timmar ronderar ett vaktbolag för gästers säkerhet.