Äventyrsbana – höghöjdsbana

En häftig naturupplevelse bland trädtopparna inne i den fantastiska skogen på Fjällnora. Äventyrsbanan är byggd som en slinga. Man startar vid ett träd där man klättrar upp till en plattform. Därefter är träden ihopkopplade med olika stationer som linbanor, nät och hängbroar som man använder för att ta sig över till nästa plattform. Det är många plattformar och hela upplevelsen tar cirka 90 minuter för en grupp på 15 personer.

Det här är en bana byggd för vanliga människor där det också finns möjlighet att själv variera svårighetsgraden. Höghöjdsbanan vid vår anläggning är något alldeles extra, där har vi arbetat fram en av Sveriges naturskönaste och häftigaste banor med över 30 sammanhängande stationer i huvudbanan i två nivåer. En perfekt aktivitet för en grupp som vill utmana sig och ha en riktigt häftig upplevelse. Att röra sig runt i skogen högt uppe i träden är verkligen mäktigt och speciellt.

Hur går det till?

Våra guider möter dig vid Äventyrsbanans reception och ni blir tilldelade utrustning ni behöver för att kunna ta er fram genom banan på ett säkert sätt. Därefter har ni er säkerhetsgenomgång där ni går igenom allt ni behöver veta för möta utmaningen. Sedan startar ni äventyret.. Att klättra runt i trädtopparna säkrade i tjocka vajrar och med sele, hjälm och säkringar ger en känsla av att verkligen vara ute på äventyr. Aktiviteten är inte svår men ändå utmanande.

Vem kan genomföra en äventyrsbana – höghöjdsbana?

Det finns två olika nivåer av svårighet på vår äventyrsbana så de flesta kan utan problem klara nivå 1. Nivå 2 är lite extra utmanande. Man väljer vilken nivå man vill gå i starten av banan. Våra välutbildade guider kommer på ett tryggt och säkert sätt ta hand om er och lotsa er genom banan.


LADDA NED PRODUKTBLAD

Mer information om Fjällnora friluftsgård Klicka här